آوای کرمانشاه، گروه ورزش: کشتی فرنگی کرمانشاه بعد از ماجرای تلخ دوپینگ بابک قربانی که بعدتر با اتفاق تلختر ارتکاب به قتل و بعد هم خودکشی و مرگ بابک همراه بود باز هم این روزها با خبری از دوپینگ یکی دیگر از کشتیگیرانش خبرساز شده است.
گرچه از انتهای بهمنماه سال گذشته نیز محرز بود که بهروز هدایت -فرنگی کار کرمانشاهی تیم ملی کشتی- دوپینگ کرده اما این روزها به واسطه صحبتهای سخنگوی فدراسیون کشتی در برنامه تلویزیونی دایره طلایی و انتشار آن در خبرگزاری ایرنا، بازتاب وسیعتری یافته است.
سخنگوی فدراسیون کشتی گفت: پرونده «بهروز هدایت» (فرنگی کار کرمانشاهی تیم ملی) به ستاد مبارزه با دوپینگ ارجاع شده و قرار است رأی لازم در خصوص وی بهزودی اعلام شود.
بابک قربانی به اذعان بسیاری از کارشناسان کشتی و حتی دوستان ملیپوش او، استعدادی کمنظیر در کشتی فرنگی بود که با یک اشتباه، شاید مسیر زندگیاش به کلی دگرگون شد. گرچه با اما و اگر نمیتوان زیست یا شرایط را تغییر داد اما بگذارید این اگر را به کار ببریم و بگوییم اگر بابک قربانی، در آن سال شوم دست به اشتباه دوپینگ نمیزد و برای چندان سال از کشتی دور نمیشد شاید هیچوقت آن اتفاق شوم برایش رخ نمیداد و اکنون او یکی از پرافتخارترین کشتیگیران ایرانی بود.
بااینحال در تمامی موضوعات مرتبط با دوپینگ، همیشه تمامی کاسه کوزهها بر سر ورزشکار شکسته میشود. البته تردیدی در مقصر بودن خود ورزشکار نیست و او متهم ردیف اول است. اما در این میان نقش فدراسیون، هیئتها و مربیان چه میشود؟ چرا آنها هم در اینجور مواقع بجای پاسخگویی، فرار به جلو میکنند، خود یک سوی دعوا میشوند و در مذمت دوپینگ ورزشکار سخن میگویند از تنبیه و جریمه و محرومیت او سخن میگویند؟ چه کسی یا کسانی باید خود این افراد که مسئولیت مستقیم در این ماجرا را دارند جریمه و محروم کند؟
** ماجرای دوپینگ چه بود؟
بهتر است به چند ماه پیش برگردیم. به روزهایی که تازه نگرانی و استرس ناشی از امکان ورود ویروس کرونا به کشور، کمکم داشت رنگ جدی و واقعی به خود میگرفت. اواخر بهمن سال 98 بود که بهروز هدایت به عنوان کشتیگیر کرمانشاهی تیم ملی فرنگی ایران و نماینده وزن ۸۷ کیلوگرم در رقابتهای قهرمانی آسیا به میزبانی هند شرکت کرد.
وی که موفق به صعود به مرحله نیمهنهایی شده بود و در این مرحله نیز تا ۶ ثانیه پایانی با حساب «هفت بر صفر» از حریف قرقیزستانی خود جلو بود ناگهان اعلام کرد به علت مصدومیت و احساس درد از ناحیه زانوی پای راست قادر به ادامه مسابقه نیست.
پس از این اتفاق تیم پزشکی مسابقات به روی تشک آمد تا اقدامات لازم برای تسکین درد زانوی این کشتیگیر را انجام دهد اما در کمال تعجب با ممانعت هدایت مواجه شده و وی با اصرار به داور اعلام کرد توان ادامه مبارزه را ندارد.
پس از پایان این مسابقه و شکست عجیب هدایت، این سوال در ذهن بسیاریها ایجاد شد که دلیل کار این کشتیگیر چه بوده است درحالیکه وی میتوانست با مدیریت ثانیههای پایانی به فینال صعود و مدال نقره خود را قطعی کند.
هدایت اما در اولین اظهارنظر خود در باره باختش به حریف قرقیزستانی گفت: زانویم آسیبدیدگی قبلی داشت و در مسابقه جابجا شد و به همین دلیل نتوانستم به ادامه کار بپردازم.
اما این همه ماجرا نبود، چند روز بعد از مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد در خلال برگزاری این رقابتها و قبل از انجام مسابقات نیمهنهایی آزمایشگاه کلن اعلام کرده که یکی از آزمایشات دوپینگ بهروز هدایت مثبت شده و برای آزمایشات تکمیلی قرار است آزمایشهای نهایی نیز انجام شود.
با توجه به این نامه اگر ورزشکاری موفق به کسب مدال شود از وی گرفته خواهد شد، بنابراین اگر ورزشکار ما موفق به کسب مدال میشد باید آزمایش دوپینگ دیگری میداد که این مورد شامل جریمه جدیدی برای او میشد.
حال، محمدابراهیم امامی سخنگوی فدراسیون در تازهترین اظهاراتش که در برنامه تلویزیونی «دایره طلایی» مطرح شد خبر از ارسال پرونده این کشتیگیر به ستاد مبارزه با دوپینگ داد و اعلام کرد احتمالاً بهزودی رأی وی اعلام خواهد شد.
بهروز هدایت فرنگی کار کرمانشاهی در آخرین حضور رسمی خود موفق به کسب مدال طلای چهلمین دوره رقابتهای بینالمللی جام جهانپهلوان تختی به میزبانی شیراز و در اوایل بهمن سال گذشته شد. این در حالی است که با اعلام مثبت شدن نتیجه آزمایش دوپینگ او، که در جریان همین مسابقات جام تختی از او نمونهبرداری شده بود طبیعتاً قهرمانی و مدال کسب شده توسط او نیز پس گرفته خواهد شد.
پیش از این و در اواخر بهمنماه سال گذشته، فدراسیون کشتی اعلام کرد تست اولیه بهروز هدایت در جام تختی مثبت شده است و در جریان مسابقات قهرمانی آسیا از این موضوع مطلع شدهاند.
فدراسیون کشتی در این بیانیه توضیحاتی را به نقل از دکتر مهرشاد پورسعید اصفهانی رئیس کمیته پزشکی فدراسیون کشتی ارائه داد.
رئیس کمیته پزشکی فدراسیون در توضیحات خود گفته بود: نخست آنکه فدراسیون کشتی از زمان استقرار مدیریت جدید برای هر مسابقه در سطح ملی و کشوری به منظور ریشهکنسازی معضل دوپینگ از سازمان مبارزه با دوپینگ ایران (نادو) طی نامه رسمی برای انجام تست دوپینگ دعوت به عمل میآورد و در رقابتهای بینالمللی کشتی جام تختی در شیراز هم این امر انجام شد.
با توجه به همکاری نزدیک نادو با مربیان تیم ملی برخی نفرات انتخاب و از آنها آزمایش دوپینگ گرفته شده البته افسران کنترل دوپینگ نادو هم از روشهای معمول نیز برای انتخاب نفرات کمک میگیرند که در مسابقات کشتی فرنگی جام تختی آقای بهروز هدایت نیز به پیشنهاد مربیان تیم ملی انتخاب شد و در ادامه ایشان با افسران کنترل دوپینگ همکاری کرده و آزمایش دادند.
با توجه به ضرورت انجام سریع تستهای دوپینگ ورزشکاران بهواسطه اعزام به رقابتهای قهرمانی آسیا در هندوستان و پیگیری مستمر فدراسیون در این خصوص، نادو طی نامهای از آزمایشگاه کلن آلمان خواست که پاسخها را سریع و اورژانسی ارسال کنند که در پاسخ به درخواست نادو، آزمایشگاه کلن طی نامهای اعلام کرد بهواسطه ترافیک کاری امکان پاسخگویی سریع نمیباشد.
در ادامه نادو طی نامهای، فدراسیون کشتی را از این امر آگاه کرد و در جلسهی فنی که توسط کادر فنی تیم ملی برگزار شد به علت آنکه نمیشد بدون مدرک و مستندات فردی را از اعزام به مسابقات حذف کرد، ضمن ارشادات لازم کشتیگیران، همه افراد منتخب اعزام شدند.
در زمانی که مسابقات قهرمانی آسیا در کشتی فرنگی در حال برگزاری بود و قبل از انجام مسابقات نیمهنهایی آزمایشگاه کلن اعلام کرد که یکی از آزمایشات هدایتی مثبت شده و برای آزمایشات تکمیلی قرار است آزمایشهای نهایی نیز انجام شود.
با توجه به این نامه اگر ورزشکاری موفق به کسب مدال شود، مدالها از وی گرفته خواهد شد و اگر ورزشکار ما موفق به کسب مدال میشد باید آزمایش دوپینگ دیگری میداد که این مورد شامل جریمه جدیدی برای او میشد و از طرف دیگر این کار به دور از اخلاق و رفتار حرفهای نیز بود.
بنابراین به بهروز هدایت اطلاع داده شد که از انجام کشتی انصراف دهد و نهایتاً وی هم از ادامه مسابقات کنار گذاشته شد.
بهطور خلاصه موارد زیر قابلذکر است:
1- تست دوپینگ از ورزشکار گرفته شده است و نامبرده همکاری لازم را داشته است.
2- ادامه روند مسابقه بعد از مشخص شدن آزمایش، جرایم مالی بیشتری در پی داشت.
3- تداوم مسابقه باعث حذف ورزشکاران توسط کشتیگیر ما و خارج از اخلاق بود.
4- روند حذف ورزشکار ما سریعاً و بلافاصله بعد از اعلام نتایج از سوی آزمایشگاه کلن صورت گرفت.
5- با توجه به مشکوک بودن مربیان به ورزشکاران نامهنگاری از سوی فدراسیون کشتی و فدراسیون پزشکی ورزشی در اسرع وقت انجام شد.
6- به علت ترافیک کاری آزمایشگاه کلن نتایج دیر اعلام شده است.
دیدگاه ها