تا همین چند وقت پیش و فارغ از آمارهای اعلامی از سوی مراجع رسمی، اگر از هر کرمانشاهی میپرسیدی از مواجهه خود، اطرافیان و نزدیکان یا حتی افرادی که میشناسید با ویروس کرونا تجربهای دارند یا نه؛ خیلیها پاسخشان منفی بود. اما این روزها تعداد افرادی که حداقل یک نفر را بشناسند که گرفتار بیماری کووید 19 یا همان کرونا شده است بسیار زیاد شده است. این همان نقطهای است که استان کرمانشاه را در وضعیت قرمز قرار داده است. بر اساس اعلام رسمی سخنگوی وزارت بهداشت، استانهای خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه و آذربایجان شرقی در وضعیت قرمز و استانهای فارس و کرمان در آستانه وضعیت هشدار قرار دارند.
سیما سادات لاری روز دوشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲ تیر ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۵۷۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۳۱۹ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور ۲۰۷ هزار و ۵۲۵ رسید.
وی ادامه داد: متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۹ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری تاکنون به ۹ هزار و ۷۴۲ نفر رسید.
البته سخنگوی وزارت بهداشت در روزهای گذشته هم درباره وضعیت قرمز کرونا در کرمانشاه سخن گفته بود. مقام استانی وزارت بهداشت یعنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در جلسه هفته گذشته ستاد استانی مقابله با کرونا، رسماً قرار گرفتن کرمانشاه در وضعیت قرمز کرونا را اعلام کرده بود.
دکتر محمود رضا مرادی در این جلسه با اشاره به استمرار شیب صعودی مبتلایان کرونا در استان، گفته بود: در حال حاضر به طور متوسط روزانه ۸۰ تا ۹۰ مورد بستری جدید کرونا داریم. مدت بستری هر بیمار پنج تا شش روز است و اگر این آمار روزانه افزایش پیدا کند، با افزایش موارد بستری مواجه خواهیم شد.
به گفته مرادی، بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت، در حال حاضر ۳.۳۷ نفر بستری کرونا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در استان داریم که بالا رفتن این شاخص از عدد سه به معنای قرارگیری در وضعیت «قرمز» کرونا است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اشغال ۱۰۰ درصدی تختهای در نظر گرفته شده برای بیماران کرونایی در دو بیمارستان فارابی و گلستان، گفت: به منظور پاسخگویی به این بیماران ۴۰ تخت نیز در بیمارستان امام حسین (ع) و ۱۲ تخت ICU در بیمارستان طالقانی جهت بستری بیماران کرونایی آماده شده است.
وی افزود: همچنین بخشهایی در بیمارستانهای شهدا، ۵۲۰ ارتش و نیروی انتظامی برای بستری بیماران کرونایی در حال آمادهسازی است.
مرادی از افزایش جذب نیرو جهت تقویت کادر درمان استان خبر داد و افزود: در حال حاضر ۱۵۰ پرستار با گزینش مشروط وارد سیستم شدهاند و فراخوان ویژه جهت جذب پزشک عمومی داده شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از نیروهای مسلح هم خواست تا بخش درمان آنها جهت جذب متخصص داخلی، بیهوشی و عفونی همکاری کرده و از استانهای دیگر جذب نیرو داشته باشند.
** به استانهای قرمز اختیاراتی برای مقابله با کرونا داده شده است
قرار گرفتن در وضعیت قرمز گرچه از سویی بالا رفتن جدی و خطرناک بیماران را نشان میدهد اما به جز این چه تغییراتی میتواند در مدیریت بیماری در استانها ایجاد کند؟ استاندار کرمانشاه در این باره گفت: به استانداران استانهای قرمز اختیاراتی در بحث مقابله با کرونا داده شده است.
هوشنگ بازوند در حاشیه جلسه ستاد مدیریت و مقابله با کرونا در جمع خبرنگاران با اشاره به اوجگیری کرونا در استان گفت: استان در وضعیت قرمز کرونا است و عملاً داریم به پیک کرونا میرسیم و مردم باید بیش از پیش رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری را داشته باشند.
وی افزود: در حال حاضر 417 بیمار کرونایی در استان بستری هستند که جای نگرانی دارد و باید مراقبتها در بحث کرونا تشدید شود.
بازوند خاطرنشان کرد: استان برای تعداد 800 بستری هم آمادگی دارد، اما همه باید همت کنیم که به این وضعیت نرسیم و بتوانیم با کمترین هزینه پیک کرونا را پشت سر بگذاریم.
استاندار کرمانشاه همچنین با انتقاد از رفتار عجیب مردم با بیماران کرونایی، گفت: یکی از عواملی که موجب شده شاید برخی افراد تمایلی نداشته باشند دیگران از بیماری آنها مطلع شوند، رفتار عجیب مردم با این بیماران است.
بازوند تصریح کرد: بارها بیماران کرونایی انتقاد کردهاند که خانواده و همکاران و دیگر افراد جامعه از آنها به طرز عجیبی فاصله میگیرند و حتی بعد از بهبودی و منفی شدن تست کرونا، باز هم به آنها نزدیک نمیشوند.
وی افزود: در این زمینه متخصصان و پزشکان مربوطه باید شفافسازی و آگاهسازی کنند که کرونا هم مانند خیلی از بیماریهای دیگر از جمله آنفلوآنزا است و با رعایت نکات بهداشتی میتوان از آن پیشگیری کرد و افراد بیمار هم پس از بهبودی خطری برای انتقال ندارند.
بازوند در ادامه با بیان اینکه به استانداران استانهای قرمز اختیاراتی در بحث مقابله با کرونا داده شده است، گفت: بر اساس مصوبه امروز (31 خرداد) ستاد ملی کرونا مقرر شده تا استانداران استانهای قرمز در کمیته اجتماعی که مسئولیت آن بر عهده وزیر کشور است پیشنهادات خود را مطرح کرده و در صورت موافقت رئیسجمهور، اختیارات در آن حوزه به استانداران واگذار شود.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه پیشنهاد تعطیلی 10 روزه دفاتر پیشخوان از سوی استان اعلام شده، گفت: تا زمان اعلام کمیته مربوطه در این زمینه، قرار شده در این دفاتر محدودیتهایی اعمال شود.
بازوند همچنین با بیان اینکه بازگشایی تالارها با رعایت شروطی انجام خواهد شد، گفت: احتمال انتقال آلودگی در تالارها بالاست و از طرفی مردم هم به مکانی برای برپایی جشن عروسی نیاز دارند و با توجه به نزدیکی ماههای محرم و صفر این نیاز دوچندان است، بنابراین مقرر کردیم در صورتی که کمیته نظارت ستاد کرونای استان به این جمعبندی برسد که مالکین تالارها متعهد شوند با 50 درصد ظرفیت و رعایت پروتکلهای بهداشتی فعالیت کنند، آغاز به کار این صنف در استان را اعلام میکنیم.
** پیک کرونا را با کمترین هزینه سپری کنیم
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمانشاه گفت: باید برنامهریزی ما بهگونهای باشد تا با ایجاد یک ظرفیت مناسب، پیک احتمالی یک ماه آینده کرونا را با حداقل هزینه پشت سر بگذاریم.
در گزارشی که ایرنا از جلسه دیروز ستاد مدیریت کرونا منتشر ساخته به نقل از محمدابراهیم الهیتبار اظهار داشته است: در کشور انتظاری که از کرمانشاه میرود انتظار بالایی است که به دلیل تجربیات موفق این استان در پشت سر گذاشتن بحرانهایی مثل زلزله و سیل بوده است.
وی افزود: همانطور که در بحرانهای قبلی همه دستگاهها، بخصوص بیمارستانهای غیردانشگاهی پای کار بودند در این شرایط نیز انتظار میرود به دانشگاه علوم پزشکی کمک کنند تا بتوانیم از این بحران خارج شویم.
معاون استاندار کرمانشاه یادآور شد: این وظیفه ما است که در شرایط کنونی که تعداد زیادی از مردم دچار بیماری شدهاند کاری کنیم که مردم از نظر درمان به زحمت نیفتند.
** کرونا همچنان در کرمانشاه اوج میگیرد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: تعداد بیماران مبتلا و بستری کرونا در استان سیر صعودی داشته و به سمت قله پیش میرود که این شرایط وضعیت خوبی را نشان نمیدهد.
دکتر محمود رضا مرادی نیز در این جلسه اظهار داشت: با توجه به پیشبینی اساتید اپیدمیولوژی و تجربیات استانهای دیگر احتمال میرود، این روند حداقل تا ۲ هفته دیگر ادامه دارد.
وی افزود: نکته مهمی که در وضعیت فعلی میتوان به آن اشاره کرد همدلی در استان است، این همدلی هم در درون دانشگاه و هم در ستاد مدیریت و مقابله با کرونا استان مشهود است، همچنین حمایت بیدریغ استاندار، معاونین ایشان و سازمانهای دیگر از دانشگاه علوم پزشکی بسیار کمک کننده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: هنوز در اواسط کار هستیم و بیماری در حال اوج گرفتن است، مدیریت بیماری به رفتار مردم و مسئولان بستگی دارد و باید کاری کنیم که با کمترین هزینه این بحران را پشت سر بگذاریم.
** تالارهای پذیرایی کرمانشاه فعلاً باز نمیشوند
کمیته نظارت ستاد کرونای شهرستان کرمانشاه نیز با هدف تصمیمگیری در مورد بازگشایی یا بسته ماندن تالارهای پذیرایی کرمانشاه تشکیل جلسه داد که در نهایت پس از کشوقوسهای زیاد و بنا به درخواست مسئولین حوزه سلامت قرار شد تالارهای پذیرایی شهر کرمانشاه تا اطلاع ثانوی بسته بمانند.
فضلالله رنجبر فرماندار کرمانشاه در این نشست با اشاره به تعطیل ماندن تالارهای کرمانشاه تا اطلاع ثانوی، گفت: به دلیل قرمز بودن وضعیت کرمانشاه از حیث شیوع کرونا، فعالیت تالارها کماکان بسته خواهد ماند.
به گزارش ایسنا، وی خواستار بسترسازی برای بازگشایی تالارها در پی بهتر شدن وضعیت کرمانشاه از حیث شیوع کرونا شد.
دکتر ابراهیم شکیبا معاون دانشگاه علومپزشکی استان کرمانشاه طی تماس تلفنی حین برگزاری این نشست، با اشاره به قرمز بودن وضعیت کرمانشاه از حیث شیوع کرونا، گفت: وضعیت کرمانشاه بحرانی بوده، لذا اصرار بر بسته ماندن تالارهای برگزاری مجالس عروسی و عزا در کرمانشاه داریم و این خواسته را با معاون وزیر بهداشت هم مطرح کردهایم.
وی با تأکید بر اینکه تالارها عمدتاً پنجشنبه و جمعهها فعالیت بیشتری دارند، از ستاد کرونای شهرستان کرمانشاه خواست تا هشدار لازم را برای جلوگیری از برگزاری مجالس عروسی در روزهای پنجشنبه و جمعه داده و بر کار تالارها نظارت جدی داشته باشند.
بهمن خدادادیان کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه وضعیت کرمانشاه از حیث شیوع کرونا قرمز است، گفت: هنوز وضعیت کرمانشاه از قرمز به سمت سفید یا حتی زرد نرفته و در چنین شرایطی بازگشایی تالارها توجیهپذیر نیست.
وی اضافه کرد: با بازگشایی تالارها با ظرفیت ۵۰ درصد، به شرط عبور از وضعیت قرمز موافق هستم.
نصرتالله مرادی مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه هیچچیز مهمتر از سلامت مردم نیست، گفت: در صورت بهبود وضعیت کرمانشاه و زرد شدن وضعیت آن، بازگشایی تالارها با ظرفیت ۵۰ درصدی و با رعایت پروتکلهای بهداشتی هم به سود مردم بوده و آنها را با توجه به قرار داشتن در آستانه محرم و صفر به سمت برگزاری مجالس زیرزمینی نمیبرد و هم از متضرر شدن بیشتر صاحبان تالارها جلوگیری میکند.
** رفتار مسئولانه
رئیس دبیرخانه تخصصی کارگروه سلامت امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تأکید بر اینکه همه باید رفتاری مسئولانه برای حفظ سلامت جامعه داشته باشیم، گفت: متأسفانه به دلیل افزایش ابتلا بیماران به ویروس کرونا از اواسط هفته گذشته، ستاد مدیریت کرونا وضعیت کرمانشاه را قرمز اعلام کرده که علت آن حفظ هرچه بیشتر سلامت مردم است.
دکتر حسین بیگلری در گفتوگو با ایرنا افزود: رفتار مسئولانه ما و فرهنگسازی اجتماعی همه میتواند باعث کنترل بیماری شود.
او گفت: این بیماری تبدیل به یک بیماری مزمن شده و باید رفتارهای مناسب بهداشتی با این بیماری بیشتر و بهتر توسط مردم رعایت شود چرا که بیماری در جامعه گردش پیدا کرده و لزوم هشدارهای بیشتر به مردم میتواند مثمرثمر واقع شود.
او گفت: بعضی از رفتارها کادر بهداشتی، درمانی را خسته و تعدادی از آنها حتی مبتلا به بیماری کروناویروس شدهاند.
وی تصریح کرد: تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد مردم در نکات بهداشتی را رعایت کنند و توجه به نکات بهداشتی در جامعه کمرنگ شده است.
رئیس دبیرخانه تخصصی کارگروه سلامت امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: برای مهار کرونا در استان باید از حضور در مکانهای مخاطرهآمیز شامل اماکن شلوغ و با تهویه نامناسب، مراسم عزا و عروسی پرهیز شود و همه ما باید رفتار مسئولانه برای حفظ سلامت جامعه داشته باشیم.
بیگلری افزود: به افرادی که مشکوک به بیماری کرونا ویروس هستند توصیه میشود حتیالمقدور از حضور در مکانهای شلوغ خودداری کنند و حتماً ماسک بزنند و مکرر دستها را با آب و صابون شستشو دهند و به مراکز ۱۶ ساعته که از طرف مرکز بهداشت معرفی شدهاند مراجعه نمایند.
وی اظهار داشت: مرکز ثامنالائمه واقع در انتهای مسکن، پایگاه مستقر در شهرک امام، مرکز جعفرآباد و مرکز سینا در جاده کمربندی آماده ارائه خدمت برای کسانی که علائم این بیماری را دارند هستند.
وی افزود: در وضعیت قرمز محدودیتهای برگزاری مراسم در تالارهای عزا و عروسی، محدودیتهای اعمال شده اصناف و محدودیتهای مسافرتی در استان اعمال شده است اما نیازمند مراعات هر چه بیشتر مردم در مجامع عمومی هستیم
او گفت: در هر مراسم عزا و عروسی تا تعداد ۵۰ نفر امکان ابتلا به بیماری کرونا ویروس وجود دارد.
وی اضافه کرد: کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای باید از حضور در فضاهای محصور با تهویه نامناسب خودداری کند و استفاده از ماسک در اماکن عمومی و کاهش مدت گفتگو با دیگران و رعایت بهداشت فردی برای این افراد توصیه میشود.
دیدگاه ها