آوای کرمانشاه: موسیقیدانی ارزشمند و نوازندهای چیرهدست که متولد دالاهو است و افتخاری برای موسیقی و ساز تنبور به حساب میآید، چهره این هفته ماست. علیاکبر مرادی زاده ۱۳۳۶ (خورشیدی) روستای بانزلان در شهرستان دالاهو است. معلم، مقام دان، مقام خوان، آهنگساز، خواننده و نوازنده صاحب سبک تنبور است. مرادی نزد استادان برجسته تنبور همانند سید ولی حسینی، سید محمد علوی و دیگر استادان بنام این ساز در کردستان به تکمیل هنر پرداخت و در سن سیسالگی نواختن تمامی ۷۲ مقام موسیقی مقامی کردستان را با تنبور آموخت. وی تا کنون موفق به دریافت جوایز مهمی از جشنوارههای ایرانی شده است.
مرادی فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۵۰ با تکنوازی تنبور در فرهنگ و هنر کرمانشاه آغاز نموده و در سال ۱۳۵۱ به همراه دوستان هنرمند خود، القاصی و خادمی اولین گروه تنبور را در کرمانشاه تشکیل دادند. بعد از آن در سال ۱۳۵۹ گروه تنبور شمس، تشکیل شد و علیاکبر مرادی هم یکی از اعضای تشکیلدهنده آن گروه بود.
وی در سال ۱۳۷۲ کار موسیقی خود را به صورت مستقل ادامه داد و جمعآوری، فراگیری و ثبت مقامات کهن تنبور را آغاز نمود. این مقامات (۷۲ مقام) سالها بعد توسط خانه فرهنگهای جهان در پاریس و بعد از آن در ایران در چهار سیدی انتشار یافت، بهگونهای که باعث شد مرادی را برای جایزه «گرمی» کاندیدا کنند.
علیاکبر مرادی در زمینه آموزش تنبور نیز فعال بوده و شاگردان بسیاری را تربیت کرده است. در این راستا، وی برای نخستین بار متدی علمی برای آموزش تنبور تنظیم کرده و کتاب صد درس -آموزش تنبورنوازی- را نگارش کرده است. وی همچنین آثار آموزشی و کنسرتهای آموزشی مختلفی در داخل و خارج از ایران برگزار و ارائه کرده است. از شناختهشدهترین شاگردان علیاکبر مرادی میتوان به حیدر کاکی، جهانبخش رستمی، آرش مرادی، کوروش مرادی و فردین فرمانی اشاره کرد. علیاکبر مرادی در حال حاضر مدیریت آموزشگاه موسیقی یارسان در تهران را بر عهده دارد و در این آموزشگاه نواختن تنبور را به هنرجویان آموزش میدهد. آخرین آثار علیاکبر مرادی دو آلبوم «مهتاب» و «پاییز» است که با همراهی اردشیر کامکار (مهتاب) و کوروش مرادی و نیز سیامک جهانگیری (نی) در آلبوم پاییز همراه بود.
علیاکبر مرادی بیشتر به واسطه همکاری با گروه شمس شناخته شد در زمان آغاز شکلگیری گروه شمس، هنوز موسیقی به شکوفایی کنونی نرسیده بود. نخستین کنسرت آزاد را در سال ۵۹ در تالار وحدت برگزار کردند؛ و بعد در شهرهای دیگر ایران نیز اجراهای متعددی داشتند. مهمترین کنسرتی که در آن سال. عمده فعالیت آن سالهای گروه شمس با حضور شهرام ناظری بوده است.
دیدگاه ها